latinica  ћирилица
08/12/2018 |  08:15 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Čubrilović: Tokom ove godine osnivanje nove političke stranke

U Banjaluci je danas održan sastanak članova Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nedeljka Čubrilovića, Spomenke Stevanović, Milana Dakića i Spomenka Stojanovića sa odbornicima DNS-a u gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i sa dijelom članova Glavnog odbora ove stranke.

Član Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će tokom ove godine biti osnovana nova politička stranka na principima na kojima je DNS počeo djelovanje 2000. godine.

"Ima mnogo toga što je kvalitetno i što treba da zadržimo. Ne možemo više da stojimo iza onoga gdje pojedinačni interesi prevlađuju opšte i gdje je pojedinačno ili grupno preče od opšteg interesa", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, nakon sastanka članova ovog kluba sa odbornicima DNS-a u gradovima i opštinama Republike Srpske i dijelom članova Glavnog odbora ove stranke.

Čubrilović je ponovio da će politička opcija koju zastupa ovaj klub imati mjesto u novoj Vladi Republike Srpske i da je spremna da radi otvoreno i od srca.

"Vjerujem da smo na pravom putu bez obzira što je on iznuđen i da ćemo napraviti očekivane rezultate", istakao je Čubrilović, podsjetivši da je ova politička opcija poštovala koalicioni sporazum i prije oktobarskih izbora.

On je dodao da su sastanku prisustvovali predstavnici svih devet izbornih jedinica, oko 70 odbornika DNS-a, te članovi Glavnog odbora od kojih mnogi nisu ni dobili poziv za današnju sjednicu u Prijedoru.

Nezavisni demokratski klub imaće mjesto u novoj Vladi Republike Srpske, rekao je ranije član Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

Predsjedništvo DNS-a nedavno je iz članstva stranke isključilo Čubrilovića, Stojanovića, Dakića, Stevanovićevu i druge funkcionere, poslije čega je osnovan Nezavisni demokratski klub, te pokrenuta inicijativa za osnivanje nove političke partije.