latinica  ћирилица
08/12/2018 |  18:32 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Gradovi Srpske se pripremaju za Novu godinu

U Republici Srpskoj i ove godine predviđen je bogat novogodišnji program. Biće organizovane razne praznične manifestacije za građane i turiste. Najviše pažnje privlači program najavljen u Banjaluci.

U najvećem gradu Srpske biće organizovan bogat program za građane i turiste. Osim tri velika koncerta koja će u Banjaluci održati regionalne zvijezde 30. i 31. decebra i 1. januara, na Trgu Krajine tokom decembra i januara priprema se niz manifestacija.

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnju noć su odavno popunjeni. Predviđen je veliki broj turista, a najviše ih se može očekivati iz Slovenije, ali i ostalih zemalja iz regiona. 

Zoran Sanković, iz Turističke organizacije Banjaluka, kaže da je pripremljen program dočeka Nove godine, ali i drugi sadržaji, kao manifestacija "Banjalučka zima" koja će se ove godine održati na tri lokacije. Јedna će biti na Trgu Krajine, druga na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske i treća je Zimzograd.

Za Banjalučane koji ulazak u 2019. godinu žele da proslave izvan svog grada, turističke agencije imaju bogatu ponudu.

Mirko Ponjević, iz Unis tursa, kaže da su među Banjalučanima popularne evropske metropole, ali i druge destinacije.

- Među njima se izdvojilo jedno putovanje, a to je doček Nove godine u Bratislavi sa posjetom Beču i Gracu - navodi Ponjević.

A na "olimpijskoj ljepotici" takođe je zagarantovana dobra zabava. Olimpijski centar Јahorina svoje posjetioce obradovaće i prije samog dočeka Nove godine koncertom Lepe Brene. 

Direktor OC "Јahorina" Dejan Ljevnaić kaže da Olimpijski centar priprema prednovogodišnji koncert Lepe Brene 29. decembra, a u tom periodu su kapaciteti već popunjeni.

Na samom jugu za dobru atmosferu, pobrinuće se muzičar DŽenan Lončarević koji će s Trebinjcima dočekati 2019. godinu. Smještajni kapaciteti u ovom gradu su popunjeni. 

Marko Radić, iz TO Trebinje, navodi da već tradicionalno oko Nove godine Trebinje bilježi porast broja noćenja, a tako je i ove godine. Ističe, da su im neki hoteli dostavili informaciju da su još prije mjesec dana popunili svoje kapacitete.

Ulazak u 2019. godinu turističkim radnicima i hotelijerima u Srpskoj donijeće mnogo posla. Iako, u svim gradovima nisu najavljeni dočeci na otvorenom, ugostiteljski objekti spremno dočekuju "najluđu noć".