latinica  ћирилица
11/12/2018 |  07:35 ⇒ 09:08 | Autor: RTRS

Medojević zadržan u bolnici

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević zadržan je, zbog slabosti i malaksalosti, u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici radi daljeg praćenja, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs) -
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs)

Nakon što je uhapšen u noći sa 29. na 30. novembar, Medojević štrajkuje glađu.

On je uhapšen po nalogu podgoričkog Višeg suda jer je odbio da saopšti ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju poznatom kao "Carine". Potom je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Medojeviću je u subotu, 8. decembra, pozlilo i prebačen je u Klinički centar. Tada su ljekari saopštili da ne bi smio da ne uzima hranu i da nastavi bojkot glađu.

Ljekari su mu dali infuziju i izvršili pretrage i nakon nekoliko časova je vraćen u zatvor.

U Podgorici je zbog njegovog hapšenja Demokratski front preksinoć održao protest, a novi je najavljen za sutra, u svim gradovima Crne Gore.