latinica  ћирилица
11/12/2018 |  11:46 ⇒ 12/12/2018 | 08:08 | Autor: RTRS

Poetsko-muzičko veče u Trebinju: "Ispovijest duše"

U trebinjskom Muzeju Hercegovine održano je poetsko -muzičko veče „Ispovijest duše“ gdje se govorilo o pjesništvu Stefana Višekrune. Ovo je prvo predstavljanje mladog Trebinjca svom gradu, čije su pjesme do sada objavljivane u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Dvadesetsedmogodišnji Trebinjac, sa trenutnom adresom u Banjaluci, piše od trinaeste godine. Petar Drugi Petrović Njegoš i Dostojevsvki književni su velikani, kojima najviše duguje, kaže Stefan, jer su uticali na njegovo stvaralaštvo, u vječitom inspirativnom promišljanju o smislu i besmislu života.

- Moji stihovi su inspirisani suštinskim pitanjima o Bogu, ljubavi, mudrosti, o smislu postojanja čovjeka na zemlji, zašto postojimo i bitišemo na zemlji - ističe Stefan Višekruna.

O poeziji Stefana Višekrune govorila je i njegova nekadašnja profesorka. Smatra da Stefan izrasta u kvalitetnog pjesnika.

- Stefana pratim odavno. Oduševio me je svojim zrelim razmišljanjem, kako postavlja pjesničke slike, o temama koje su zrele. Јedna kompletna ličnost - priča Snežana Grbić, profesorica srpskog jezika.

Stefanova prva knjiga pjesama “Besmrtni stihovi“ već je spremna za štampu, a finansiraće je Grad Trebinje. Napisao je i dramski komad „Nisam ja kriv“, jer ga posebno, kao formu, inspiriše i radio-drama.