latinica  ћирилица
13/12/2018 |  15:26 | Autor: SRNA

Dražen Petrović u konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu u BiH

Teniser Dražen Petrović iz Prnjavora jedan je od najboljih evropskih tenisera do 16 godina i ušao je u najuži izbor za nagradu najperspektivnijeg sportiste u BiH u 2018. godini.
Dražen Petrović - Foto: nezavisne novine
Dražen PetrovićFoto: nezavisne novine

Petrović u izjavi Srni kaže da je za njega privilegija što se našao među najboljim sportistima u BiH i dodao da će mu to biti dodatni podstrek za dalji rad i još bolje rezultate.

"Ova godina je za mene bila najuspješnija do sada jer sam ostvario najbolji lični rezultat na evropskoj sceni. Osvojio sam dva turnira, igrao tri finala i dva polufinala", kaže Petrović.

Prema njegovim riječima, pod stručnim nadzorom trenera Bojana Mičića već je počeo sa pripremama za narednu sezonu, a desetak dana radiće i sa jednim od najboljih trenera Nikolom Pilićem iz Hrvatske, nakon čega ga u januaru očekuje i učešće na prvim svjetskim turnirima u kategoriji do 18 godina.

"U planu je da u idućoj godini počnem igrati i profesionalne turnire", najavio je Petrović.

Petrović je sezonu završio kao sedmi najbolji teniser Evrope do 16 godina, a zahvaljujući skoku sa 146. mjesta od maja, do sedmog na kojem se trenutno nalazi, proglašen je za evropskog tenisera sa najvećim napretkom u 2018. godini.

Na zvaničnoj evropskoj rang-listi u kategoriji juniora do 16 godina na zavidnom je 22. mjestu među 2.500 igrača iz svijeta.

U ovogodišnjoj konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu BiH, osim Petrovića, našli su se i atletičar Maid Redžić, džudista Božidar Vučurević, tekvondoista Nedžad Husić, karatista Maksim Avramović i Sanjin Pehlivanović takmičar u bilijaru.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2018. godini biće održana 17. decembra u Sarajevu sa početkom u 20.00 časova.