latinica  ћирилица
14/12/2018 |  10:19 | Autor: SRNA

Vulin: Pratimo situaciju, vojska spremna

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "sagledana situacija" na prostoru Kosova i Metohije zbog najave formiranja vojske samoproglašenog Kosova, da je o svakom detalju obaviješten i Aleksandar Vučić, predsjednik i vrhovni komandant Vojske Srbije, koja je spremna da ispuni svako njegovo naređenje.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"To je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti donijeto, o tome će odlučiti vrhovni komandant", istakao je Vulin.

On je za Televiziju "Pink" rekao da je Vučić veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sva dešavanja.

Vulin je naveo da će načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović danas biti u Kopnenoj zoni bezbjednosti, a da će vojnike posjetiti i predsjednik Vučić.

"Predsjednik će, kada ocjeni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbjednosti i u rejonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsjednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na Kosmetu", rekao je Vulin.