latinica  ћирилица
14/12/2018 |  12:18 ⇒ 12:34 | Autor: RTS

Rakić: Srbi apsolutno odbacuju odluku Prištine

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je na konferenciji za novinare da je odlukom Prištine o transformaciji KBS u vojsku napadnut mir na Kosmetu i da je najgrublje pogažena rezolucija UN 1244 kojom se predviđa da je jedina oružana formacija na KiM Kfor.
Goran Rakić (Foto:rs.n1info.com) -
Goran Rakić (Foto:rs.n1info.com)

"U ime Kriznog štaba lokalne samouprave sve četiri opštine na sjeveru, pozivam Srbe na suzdržanost, bez obzira gdje žive, da ne nasjedaju na provokacije, jer će ih biti", rekao je Rakić.

Napominje da je cilj Srba da se održi mir.

"Nismo sami u ovome, država Srbija je uz sve nas i predsjednik Vučić je više puta ponovio da neće dozvoliti nikakve napade na srpski živalj", rekao je Rakić.

Poslao je poruku Prištini i međunarodnoj zajednici da Srbi neće nasjedati na provokacije ali da će se boriti za mir.

"Mi nismo uplašeni i ostaćemo ovdje", poručio je Rakić.

Ističe da je odluka Prištine neprihvatljiva i da je Srbi apsolutno odbacuju.

"Poručujemo da to za nas nema nikakvu snagu i da te tzv. snage nemaju šta da traže u srpskim sredinama a naročito ne na prostoru sjevera KiM", rekao je Goran Rakić podsjećajući da prema rezoluciji Un ali i briselskom sporazumu, nikakve snage ne mogu na sjever bez saglasnosti političkih predstavnika Srba.

Ističe da je današnja odluka pokazala da Priština ne želi mir i da današnja odluka predstavlja pucanj u mir.

"Ukoliko dođe do bilo kakvih prijetnji, poručujem da ćemo biti ispred svog golorukog naroda i branićemo naše pravo na život", rekao je Rakić.