latinica  ћирилица
15/12/2018 |  09:54 | Autor: SRNA

Knežević: Bojkot parlamenta do daljeg

Јedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da ta politička grupacija do daljeg neće učestvovati u radu parlamenta Crne Gore niti Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

Knežević nije želio da komentariše odbijanje Demokratske Crne Gore i SDP-a da se pridruže vanistitucionalnoj borbi DF-a za rušenje Vlade Duška Markovića.

- Činjenica da je u višednevnim protestima DF-a učestvovao većinski dio opozicije daje nam za pravo da na ozbiljan i odgovoran način pozovemo opoziciju na okupljanje i dogovor. Zato u ovom trenutku ne želim komentarisati bilo čija saopštenja za javnost, jer smatram da se do bilo kakvog izjašnjenja o našoj inicijativi, prvo moramo sastati - rekao je Knežević za podgoričku Pobjedu.

On nije želio da precizira šta konkretno znači novi prijedlog za saradnju sa ostatkom opozicije.

- Poziv i naše konkretne prijedloge o saradnji prvo ćemo poslati kolegama iz opozicije, a tek onda obavijestiti javnost. Najbitnije je da prijedlog DF-a neće biti imperativ, već poziv da svi opozicioni subjekti predlože svoje modalitete koji bi rezutovali padom vlade Duška Markovića - rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, suština zajedničkog opozicionog djelovanja je "u osluškivanju" želja građana.

On kaže da nema dilemu da građani žele objedinjavanje opozicije oko ključnih društveno-političkih tema.