latinica  ћирилица
17/12/2018 |  07:43 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

Narodna skupština o izboru nove Vlade Srpske (RTRS, 12.00)

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada Srpske biće održana danas u Banjaluci.
NSRS - Foto: SRNA
NSRSFoto: SRNA

Na drugoj posebnoj sjednici, čiji je početak zakazan u 12.00 časova, biće razmatran program mandatara Radovana Viškovića sa prijedlogom članova Vlade.

Prenos možete pratiti na programu RTRS i našem portalu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče da će SNSD u novoj Vladi imati osam ministara i predsjednika, dok će ostali resori biti podijeljeni na DNS, novoformiranu stranku Nedeljka Čubrilovića i Socijalističku partiju, a po jedno ministarstvo dobiće Ujedinjena Srpska i NDP.

Prije početka druge posebne sjednice biće održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Srpske na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja treće posebne sjednice.

Na trećoj posebnoj sjednici, čije je zakazivanje zatražila Vlada Srpske, trebalo bi da bude razmatran prijedlog budžeta Republike Srpske za 2019. godinu po hitnom postupku i ostali akti koji prate usvajanje budžeta.

Na dnevnom redu nalazi se Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta po hitnom postupku i Prijedlog Programa ekonomskih reformi Srpske za period 2019-2021. godine po hitnom postupku.

Na dnevnom redu se nalazi i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2019. godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti po hitnom postupku, Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu.