latinica  ћирилица
17/12/2018 |  11:25 ⇒ 11:36 | Autor: SRNA

Kolegijum NSRS o trećoj posebnoj sjednici

Sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja posebne sjednice parlamenta Srpske o rebalansu budžeta za ovu i budžetu za narednu godinu, počela je danas u Banjaluci.
Sjednica kolegijuma NSRS - Foto: RTRS
Sjednica kolegijuma NSRSFoto: RTRS

Sjednicom, kojoj prisustvuju predstavnici parlamentarnih partija, predsjedava predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a nakon sjednice biće objavljeno saopštenje.

Zakazivanje ove posebne sjednice zatražila je Vlada Srpske sa predloženim dnevnim redom na kome su Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta Srpske za ovu godinu, oba po hitnom postupku.

Na dnevnom redu su i prijedlozi programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019–2021. godina, budžeta Republike Srpske za 2019. godinu, zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti, svi po hitnom postupku.

Pred poslanicima su i prijedlozi odluka o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2019. godinu, kao i o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu.

U Banjaluci će danas biti održana druga posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da budu imenovani premijer i vlada Srpske.