latinica  ћирилица
17/12/2018 |  13:10 | Autor: SRNA

Osniva se Mačevalački savez Srpske

Mačevalački savez Republike Srpske trebalo bi da bude formiran u petak, 21. decembra, na Јahorini, najavila je jedan od inicijatora njegovog osnivanja, predsjednik Mačevalačkog kluba "Romanija" iz Istočnog Sarajeva Marijana Petronić.
Mačevanje (FOTO: 34sad.com) -
Mačevanje (FOTO: 34sad.com)

Ona je izjavila Srni da će u hotelu "Termag" biti održana osnivačka skupština Mačevalačkog saveza Republike Srpske, na kojoj će biti izabrano rukovodstvo i uspostavljeni svi organi Saveza.

"Biće pročitana i odluka o osnivanju i saopšteni ciljevi, zadaci i aktivnosti Saveza", istakla je Petronićeva.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Јaćimović uputio je pozdravno pismo, te poželio mnogo sreće i sportskog uspjeha Mačevalačkom savezu Republike Srpske.

Svečanosti bi trebalo da prisustvuju predsjednik Mačevalačkog Saveza Srbije Dejan Ruski, član Izvršnog komiteta Evropske mačevalačke konfederacije Veselko Dumitrov, predstavnici mačevalačkih klubova "Romanija" i "Pale" iz Istočnog Sarajeva, "Banjaluka" iz istoimenog grada i "Cerski junaci 1914" iz Šapca, te zvanice iz Istočnog Sarajeva.

Tom prilikom biće potpisan memorandum o saradnji između turističkih organizacija Istočnog Sarajeva i Šapca, nakon čega će biti predstavljena knjiga "Trener mačevanja" autora Veselka Dumitrova.