latinica  ћирилица
17/12/2018 |  14:18 | Autor: SRNA

Čepurin i Cicović otvaraju "Novogodišnji vašar"

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor beogradske Turističke organizacije Miodrag Popović otvoriće sutra u Galeriji "Progres" u Beogradu festival rusko-srpskog zanatstva pod nazivom "Novogodišnji vašar", koji će trajati do 13. januara.
Mlađen Cicović - Foto: SRNA
Mlađen CicovićFoto: SRNA

Iz Predstavništva Srpske u Srbiji saopšteno je da je ovo deveti festival narodnih zanata Rusije koji se održava u Srbiji sa ciljem da srpski narod bude bliže upoznat o bogatstvu ruskih umjetničkih vještina, a ove godine se spaja sa starim i umjetničkim zanatima Srbije.

Festival čini izložba djela dekorativne i primijenjene umjetnosti narodnog stvaralaštva i zanata iz Rusije, te djela dekorativne i primijenjene umjetnosti, starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti Srbije.

Organizator Festivala "Novogodišnji vašar" je Udruženje narodne umjetnosti i zanatstva Sankt Peterburga i Lenjingradske regije "NVO Dvorana Zanata", uz pomoć Ambasade Ruske Federacije, podršku Turističke organizacije Beograda i u saradnji sa Udruženjem starih umjetničkih zanata.

Na inicijativu i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Festival narodnih zanata Rusije se već treću godinu zaredom, tokom ljetnih mjeseci, održava i u Republici Srpskoj - u Trebinju, Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini.