latinica  ћирилица
17/12/2018 |  14:32 ⇒ 18/12/2018 | 00:50 | Autor: RTRS

Višković predstavio imena novih ministara

Mandatar za sastav Vlade Republike Srpske Radovan Višković iznio je imena novih ministara.

Ministar finansija je Zora Vidović, ministar za građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, a ministar privrede Vjekoslav Petričević.

Ministar energetike i rudarstva biće Petar Đokić, poljoprivrede Boris Pašalić, saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, a ministar trgovine i turizma Dragica Kovač.

Sonja Davidović je ministar porodice omladine i sporta, a ministar pravde Anton Kasipović. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova ostaje Dragan Lukač.

Ministar rada i boračko invalidske zaštite biće Duško Milunović, ministar novog ministarstva nauke je Srđan Rajčević, kulture i prosvjete Natalija Trivić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, a ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

Višković je rekao novinarima da će novu Vladu činiti ministri iz šest političkih partija, ali da je potpuna odgovornost za njeno i funkcionisanje Republike na SNSD-u.

- Tako je i na nivou zajedničkih institucija. Od prvog dana sam svjestan ove činjenice i tako ću se i ponašati - rekao je on.

Istakao je da u novoj Vladi niko neće biti zaštićen, kao i da neće biti tolerisan nerad.

- Ekspoze je okvir u kome će se kretati nova vlada i treba da bude spisak dobrih i naprednih stvari. Ovaj ekspoze nije isti kao onaj od prije četiri godine, a sa timom stručnih ljudi sam ga pisao - dodao je Višković.

U Banjaluci se održava druga posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici biraju novu Vladu Srpske.

Povezane vijesti:

Višković: Vlada će nastaviti da radi na jačanju Srpske

Povećanjem konkurentnosti i produktivnosti privrede do većih plata