latinica  ћирилица
17/12/2018 |  14:43 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Radić demantuje masovni prelazak članstva u DEMOS

Predsjednik Opštinskog odbora /OO/ DNS-a u Prnjavoru Dragan Radić demantovao je masovno napuštanje članstva ove stranke i prelazak u Demokratski savez /DEMOS/, te naveo da je Opštinski odbor napustilo samo šest članova, od kojih su četiri predsjednici mjesnih odbora stranke.
Demokratski narodni savez - Foto: RTRS
Demokratski narodni savezFoto: RTRS

Radić kaže da je samo nekolicina članova, vođena "isključivo ličnim interesima", napustila Opštinski odbor DNS-a u Prnjavoru.

"Vijest koju su prenijeli određeni mediji je apsolutno netačna. OO DNS Prnjavor je napustilo šest članova, od kojih su četiri predsjednika mjesnih odbora, koji time predstavljaju svoj lični, a ne i stav članstva tih odbora", ističe Radić.

On je u izjavi novinarima naveo da je ovo bilo i očekivano, jer su stranku napustili upravo pojedinci koji su i tokom predvizborne kampanje pravili određene probleme ne poštujući odluke Opštinskog odbora, Izbornog štaba, ali i koalicionog sporazuma.

"U prilog tome govori i činjenica da su Hrvaćani jedino biračko mjesto gdje je DNS pobijedio, a zajednički kandidati za predsjednka Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH izgubili", pojasnio je Radić.

On je podsjetio da je DNS u Prnjavoru na prethodnim izborima ostvario najbolji rezulat od svog postojanja, da je treća stranka po broju glasova i da sadašnja dešavanja oko prelaska iz jedne u drugu stranku neće oslabiti poziciju DNS-a u Prnjavoru.

"Smatram da ćemo sada imati snažniju, čistiju i stabilniju organizaciju. Već smo uveliko krenuli sa aktivnostima na terenu i radimo na konsolidaciji stranke. Ostajemo čvrsto na principima i programskim ciljevima DNS, poštujući i podržavajući odluke predsjedništva i Glavnog odbora" , rekao je Radić.

Povjerenik DEMOS-a za opštinu Prnjavor Vladimir Јanković izjavio je ranije Srni da je većina članova OO DNS Prnjavor napustila ovu stranku i pristupila DEMOS-u, na čijem je čelu Nedeljko Čubrilović. On je istakao da je DEMOS-u pristupilo osam od ukupno 13 mjesnih odbora DNS-a na području Prnjavora, kao i kompletan Odbor mladih prnjavorskog DNS-a.