latinica  ћирилица
17/12/2018 |  15:45 | Autor: TANЈUG

Mitrović i Milojević dobili "Zlatne lopte" FSS za 2018.

Golgeter Fulama Aleksandar Mitrović i trener Crvene zvezde Vladan Milojević dobili su "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije za 2018. godinu.
Mitrović i Milojević dobili "Zlatne lopte" FSS za 2018. - Foto: TANЈUG
Mitrović i Milojević dobili "Zlatne lopte" FSS za 2018.Foto: TANЈUG

Njima su priznanja uručili prvi čovjek FSS Slaviša Kokeza i potpredsjednik Nenad Bjeković.

Aleksandar Mitrović je rekao da je dobio najdraže individualno priznanje u karijeri.

"Sav trud, rad i disciplina su se na kraju se vratili. Nema ništa ljepše nego da vas cijene vaši ljudi. Ova godina je bila jedna od najboljih u klupskom i reprezentativnom fudbalu, a ja se nadam da ću nastaviti sa golovima", poručio je on na svečanosti u hotelu "Kraun plaza".

Milojević je zahvalio igračima, navijačima i svima iz kluba.

"Ova nagrada mi puno znači, ali ona pripada svim ljudima iz Crvene zvezde, ali i navijačima. Ova godina je bila jako dobra... Nisam od onih koji gledaju prošlost... Hvala mojim igračima, bez njih ne bih bio ovo što jesam", rekao je Milojević.

Mitrović je priznanje zaslužio golovima za Fulam u Premijer ligi, gdje je nastavio da trese mreže, isto kao u Ligi nacija za Srbiju, dok je Milojević drugu godinu zaredom laureat, nakon što je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka Srbije i izborio istorijski plasman u Ligu šampiona.

"Zlatnu loptu" FSS-a do sada su dobijali Nemanja Vidić i Ilija Petković (2005), Dejan Stanković i Ljubiša Tumbaković (2006), Nikola Žigić i Miroslav Đukić (2007), Nemanja Vidić i Slaviša Јokanović (2008), Miloš Krasić i Radomir Antić (2009), Dejan Stanković i Miroslav Rajevac (2010), Aleksandar Kolarov i Ivan Јovanović (2011), Branislav Ivanović i Dragomir Okuka (2012), Branislav Ivanović i Ljubinko Drulović (2013), Nemanja Matić i Radovan Ćurčić (2014), Nemanja Matić i Veljko Paunović (2015), Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi (2016) i Vladimir Stojković i Vladan Milojević (2017).