latinica  ћирилица
17/12/2018 |  15:59 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Doboj: Јerinić izabran za zamjenika gradonačelnika

Skupština grada Doboja imenovala je Borisa Јerinića za zamjenika gradonačelnika. Јerinić je nezavisni kandidat za gradonačelnika. Socijalisti su odbili da glasaju, te najavili vlastitog kandidata za budućeg gradonačelnika.

Јerinić je na funkciju zamjenika gradonačelnika izabran nakon što je njegov prethodnik Dejan Starčević podnio ostavku. Podrška njegovom izboru bila je jednoglasna.

- Јerinić je odrđen u ime koalicije koju čini više stranaka da se uključi u brojnu  problematiku vezanu za grad Doboj - poručio je Predrag Lazić, odbornik Nezavisnog kluba.

Sanja Vulić, odbornica SNSD-a smatra da je izbor Јerinića ispravan potez.  

- Sigurno je da ćemo smanjiti troškove izborom Јerinića, ali i realizovati sve najavljene projekte koje su najavili predsjednik Milorad Dodik i gradonačelnik Obren Petrović - kaže Vulićeva.

Јerinić nije prisustvovao sjednici Skupštine, ali je dan ranije rekao da ima podršku 90 odsto partija koje participiraju u Skupštini. Socijalisti nisu među njima.

- Ovo je sve obična farsa. Starčevića koji je bio zamjenik gardonačelnika, Skupština je izabrala prije mjesec dana, niko od nas nije ni znao da je podnio ostavku - tvrdi Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

Socijalisti najavljuju da će imati svog kandidata za gradonačelnika Doboja. U igri su tri imena - Svjetlana Nedić, Srđan Todorović i Nebojša Lukić. Od kandidature vlastitog kadra odustaju u PDP-u, a koga će podržati još ne znaju.

- Program rada te osobe će biti presudan da PDP razmisli i da ga podrži - kaže Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a.

Izbori za gradonačelnika Doboja biće održani 17. februara, nakon što je dosadašnji dugogodišnji gradonačelnik Obren Petrović, donedavno kadar SDS-a, izabran za poslanika u Predstavničkom domu PS BiH u Sarajevu.