latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:04 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju obilježio krsnu slavu

Fakultet za proizvodnju i menadžment Univerziteta Istočno Sarajevo u Trebinju, odškolovao je 17 generacija studenta. Danas je obilježio Dan Fakulteta, krsnu slavu i 23 godine rada.

Veliki broj svršenih studenata industrijskog menadžmenta, i nešto manji broj kadrova industrijskog inženjerstva za energetiku, brzo nađu zaposlenje. To je pokazatelj, ističu iz dekanata, da je sačuvan visok kvalitet nastavnog procesa.

"Ono što bih posebno apostrofirao jeste ulazak studenata, tokom studija, u neke privredne probleme i rješavanje istih kroz njihove praktične zadatke", kaže Dušan Јokanović, dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Univerziteta Istočno Sarajevo u Trebinju.

Inženjeri sa ovog fakulteta uspješni su u oblastima u kojima nađu zaposlenje. Iako je ulaz svršenih srednjoškolaca šarolik, novoupisani se vrlo brzo snađu u nastavnom procesu.

"Naravno, fakultet je dosta uradio da ujednači to srednjoškolsko obrazovanje, ali imam informacije da oni koji rade sa diplomom ovoga fakulteta, su se pokazali kao izuzetno sposobni radnici", ističe Božidar Krstajić, profesor na ovom fakultetu.

Osim što je jedan od najznačajnijih u okviru Univerziteta Istočno Sarajevo, Fakultet je doprinio i razvoju Trebinja.

"Ovaj fakultet doprinosi značajno našoj misiji, ne samo za studente nego i da mlade ljude sačuvamo na prostorima istočnog dijela Srpske", navodi Dejan Bokonjić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta Istočno Sarajevo.

Studenti generacije su Aleksandar Јeftović i Nikola Matović. Matović je, umjesto rodnog Beograda, za mjesto studiranja izabrao Trebinje.

"Mislim da tu nagradu zaslužuje cijela moja godina, zato što smo solidarni, nalazimo se u slobodnim učionicama poslije nastave i zajedno učimo", naglašava Nikola Matović, student četvrte godine indsutrijskog inženjerstva za energetiku.

U prisustvu predstavnika lokalnih i republičkih institucija i ustanova, nagrade su uručene i istaknutim profesorima i saradnicima.