latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:25 | Autor: TANЈUG

Kokeza: Burna godina iza nas

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da je godina na izmaku bila burna, ali uspješna i kao cilj za sljedeću najavio plasman na Evropsko prvenstvo na kojem nacionalni tim nije bio od 2000. godine.
Slaviša Kokeza - Foto: B92
Slaviša KokezaFoto: B92

"Iza nas je burna godina, vratili smo se među najbolje reprezentacije svijeta učešćem na Mundijalu. U Rusiji smo mogli više, ali nismo se samo mi pitali. U Ligi nacija smo potvrdili nove ambicije, a ovo rukovodstvo FSS hoće ono što smo čekali 20 godina - plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Kokeza na svečanosti u hotelu Kraun plaza povodom dodjele "Zlatne lopte" FSS.

On je naglasio da je Srbija na pravom putu, što djelom pokazuje i najbolji plasman na FIFA listi u proteklih pet godina.

"I ostale selekcije imale su uspjehe, mlada reprezentacija je izborila mjesto na EP. To je potvrda velike posvećenosti ljudi u Savezu".

Kokeza je najavio ulaganja u infrastrukturu i izgradnju Nacionalnog stadiona, uz pomoć države i predsjednika Aleksandra Vučića.

"Isto tako želimo da rekonstruišemo stadione Crvene zvezde i Partizana, sve u sklopu zajedničke kandidature za Mundijal 2030. godine", zaključio je Kokeza.