latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:38 ⇒ 18:10 | Autor: RTRS

KUD "Mira Lukač" iz Drvara u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", 23. decembra, u Banskom dvoru u Banjaluci biće održano Donatorsko veče, na kojem će nastupiti mladi talenti iz cijele Republike Srpske. Djeca su se vrlo rado odazvala pozivu predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, da budu njeni partneri u ovoj akciji. Među njima je i KUD "Mira Lukač" iz Drvara.

Mladi Drvarčani u KUD "Mira Lukač" s ponosom ističu da im je najvažniji zadatak očuvanje srpske tradicije i folklornih igara iz tog kraja. Zbog toga se trude da prikupe i što više originalnih narodnih nošnji, kako bi utisak bio potpun.

Najzaslužnija za njihov uspjeh je Mira Lukač, po kojoj danas nose ime. Zahvaljujući njenom zalaganju, Kulturno-umjetničko društvo nije prekidalo s radom ni u ratnim uslovima.

Mali folkloraši iz Drvara vrlo rado se odazivaju humanitarnim akcijama, a učešće u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", u kojoj su partneri predsjednice Republike Srpske mnogo im znači, posebno zbog toga što mogu da pomognu svojim vršnjacima da unesu malo nade u svoj život, ograničen poteškoćama u kretanju.

I vi možete pomoći onima kojima je naša pomoć neophodna. Pozovite humanitarni broj 1411 i pomozite humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima"!