latinica  ћирилица
17/12/2018 |  19:13 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

"S ljubavlju hrabrim srcima": Pomoć čeka i mali borac velikog srca iz Doboja

Bliži se humanitarno veče, najavljeno za 23. decembar, na kojem će biti prikupljan novac za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju, za djecu koja imaju poteškoća s kretanjem. Među njima je i Vuk Stanić iz Doboja. Sedmogodišnji dječak, koji ni dana nije pokleknuo pred bolešću.

Nema dana da ne dođe u školu, a izostane samo kada ima kontrole ili terapije. Iako to ne izgleda nimalo lako, Vuk ne odustaje ni jednog časa i njegova upornost i hrabro srce gotovo da nemaju granica. Boluje od cerebralne paralize, a do sada se liječio u Beogradu, Rusiji i u Americi.

- Vuk je dosad imao pet operativnih zahvata. Zahvaljujući svemu tome on je sad u takvom stanju kakvo jeste, a napretka ima. Istina, ima još i dodatnih komplikacija, ali rješavamo sve i borimo se - kaže Vukova majka Milena Stanić.

Vuk je prošao brojne terapije, a kandidat je i za fotorobotsku terapiju. To bi pomoglo jačanju mišića, ali su troškovi, kaže majka Milena, previsoki za naše uslove.

- To bi koštalo za neka tri mjeseca oko 35.000 KM, što je za naše uslove jako puno, ali nažalost ima puno djece kojima je neophodna takva vrsta pomoći - nastavlja ona.

Velike nade polažu se u humanitarnu akciju. Majka Milena uvjerava da pomoć neće izostati ni ovaj put baš kao i kada je Vuku bilo najpotrebnije. Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovoj pomoći mali Vuk započeo je svoje dugotrajno liječenje, pa danas u kući može i samostalno da hoda.

- Volio bih da mi pomognu da se nabavi taj aparat i da ja i moji drugari što više napredujemo - priča Vuk Stanić.

Da bi pomogli Vuku, ali i ostalim mališanima koja imaju poremećaje u kretanju, 23. decembra biće organizovano donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima". Prikupljaju se sredstva za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju, a svi koji žele da pomognu mogu da pozovu humanitarni broj 1411 do 7. januara naredne godine.