latinica  ћирилица
19/12/2018 |  19:24 | Autor: B92

Јokić: Morao bih češće da budem na liniji za bacanja

Košarkaš Denvera Nikola Јokić prikazao je još jednu sjajnu partiju u pobjedi nad ekipom Dalasa, dovoljno da mnogi započnu priču o MVP kandidatu.
Nikola Јokić - Foto: RTRS
Nikola ЈokićFoto: RTRS

Trener Nagetsa Majk Maloun rekao je poslije meča da Nikola to nedvosmisleno zaslužuje, ali Јokić se drži svojih principa i kaže da je najvažnije da tim bilježi dobre rezultate.

Kada su Јokića pitali šta misli o tome što je Maloun rekao da bi trebalo da bude kandidat za najkorisnijeg igrača, Јokić je odgovorio kratko:

"To je čisto individualna stvar. Šta bude, bude. Ne mogu da utičem na to".

Protiv Dalasa, Јokić je postigao 32 poena, a najviše muke sa njim imali su Dvajt Pauel i Diandre DŽordan. Јokića su dosta "tukli" pod košem, međutim slabo su arbitri to svirali.

"Šutiram mnogo, ali sam imao recimo 13 pogođenih od 25. Mislim da je to u redu. Možda bih morao mnogo češće da budem na liniji slobodnih bacanja. Možda bi trebalo da budem i agresivniji. Ne znam samo kako, ali moram da budem agresivniji, kako bih dobio više prekršaja i prilike da imam slobodna bacanja", smatra Јokić.

On je protiv Dalasa imao prilike da šutira svega četiri slobodna bacanja, što je trećina koliko je imao Luka Dončić iz protivničkog tabora. Kako god bilo, Јokić je zadovoljan i kada njegove kolege blistaju, kao što je u posljednjem meču to uspjelo DŽamalu Mareju.

S druge strane i Marej, kao trener Maloun misli da Јokić zaslužuje MVP kandidaturu.

"Naravno da zaslužuje. Šta još treba da uradi?

Јokićev kolega Tori Kreg je neko ko u svlačionici Denvera sjedi do Јokića i odlično zna o kakvom košarkašu se radi.

"Ljudi misle da je on dobar, ali mislim da ne razumiju ustvari koliko je on važen i vrijedan igrač za ovaj tim jer se o njemu ne priča koliko zaista zaslužuje. On je i dalje neprimjećen. Definitivno je dokazao da zaslužuje da bude učesnik Ol-star meča. Za mene je definitivno MVP kandidat", zaključio je Kreg.