latinica  ћирилица
19/12/2018 |  21:55 ⇒ 22:03 | Autor: B92

Partizan pobijedio Turk Telekom za plasman u Top 16 EK

Košarkaši Partizana pobijedili su Turk Telekom sa 87:72 u posljednjem kolu grupe C Evrokupa.

Izabranici Andree Trinkijerija ovim trijumfom plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa i tamo će igrati sa Monakom, Lijetuvos Ritasom i Lokomotivom ili Albom.

Crno-bijeli su se kao trećeplasirani plasirali u narednu fazu i zbog toga će igrati sa pomenutim timovima u borbi za plej-of.

Partizanu je bila potrebna pobjeda od dva poena kako bi 100 odsto prošli dalje i u punoj hali "Aleksandar Nikolić" su to i uspjeli.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Rade Zagorac sa 18 poena, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Goste je predvodio nekadašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac 21 poenom i pet skokova, za ukupno 26 indeksnih poena.

Crno-bijeli krenuli su furiozno meč i poslije dva minuta na semaforu je već bilo 9:0. Ipak, Telekom je uspio preko Štimca da se vrati i time ne dozvoli Partizanu da ode na osjetniju prednost.

Poslije prvih deset minuta igre rezultat je bio 25:21.

Veoma važan period igre bio je start druge dionice. Tada je ekipa Andree Trinkijerija igrala sjajnu odbranu, a uz to je briljirao i Rade Zagorac, što je sve uzrukovalo da Partizan ima dvocifrenu prednost.

Nju je uspio da održi do kraja četvrtine i na pauzu se otišlo sa rezultatom 43:32.

Na početku treće dionice Telekom je pokušao da se vrati u igru, ali je Partizan uvijek imao odgovor.

Nekoliko naleta imali su gosti, međutim crno-bijeli im nisu dozvolili da se vrate u meč i na kraju su zasluženo pobijedili. Pitanje pobjednika bilo je rješeno još na pet minuta do kraja meča.