latinica  ћирилица
21/12/2018 |  08:57 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Obavljena primopredaja novog i starog saziva Vlade; Višković: Očekuju nas izazovi (VIDEO)

Primopredaja dužnosti između prethodnog i novoimenovanog saziva Vlade Republike Srpske obavljena je jutros u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a prisustvovali su joj premijeri i ministri dva saziva Vlade.
Prmopredaja Vlade Republike Srpske - Foto: RTRS
Prmopredaja Vlade Republike SrpskeFoto: RTRS

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović rekla je da je danas bio svečan, ali i radan čin primopredaje.

"Radiće kao tim i vjerujem da će uslijediti rezultati. Povećanje plata, ulaganje u lokalne zajednice, povećanje BDP, rezultati su prošle Vlade. Nadam se da će tako nastaviti i nova. Višković ima moju podršku", navodi Cvijanovićeva.

Premijer Srpske Radovan Višković konstatovao je da sve što je dobro radila prošla Vlada, dobri rezultati pripadaju i njemu kao šefu Poslaničkog kluba SNSD-a.

"Ako je bilo propusta i njih prihvatam kao svoju odgovornost. Važno je da ćemo i dalje timski raditi. Neću imati problem da pozovem stare ministre i da pitam za savjet", naveo je Višković.

On kaže da Vladu očekuje izazovno vrijeme.

"Mjere koje smo postavili u ekspozeu su optimistične, a visoki ciljevi su vjetar u leđa. Cilj nam je da podignemo standard građana na viši nivo", navodi Višković. 

Prethodni saziv Vlade predvodila je Željka Cvijanović, a na toj poziciji naslijedio ju je Radovan Višković.

Sedam ministara iz prethodnog saziva nastavlja rad i u novoj Vladi.

Nakon primopredaje dužnosti između prethodnog i novoimenovanog saziva Vlade Republike Srpske, održan je se radno-konsultativni sastanak na kojem predsjednik Vlade Radovan Višković razgovarao sa predstavnicima političkih stranaka čiji su članovi imenovani u novi saziv Vlade.