latinica  ћирилица
21/12/2018 |  09:44 ⇒ 21:08 | Autor: RTRS

Premijer sa predstavnicima političkih stranaka

Nakon primopredaje dužnosti između prethodnog i novoimenovanog saziva Vlade Republike Srpske, održan je radno-konsultativni sastanak na kojem je predsjednik Vlade Radovan Višković razgovarao sa predstavnicima političkih stranaka čiji su članovi imenovani u novi saziv Vlade.

Višković ističe da je na sastanku želio da i političkim partijama kaže ciljeve rada Vlade.

"Vladu interesuje boljitak građana i ovdje smo zbog njih. Svi treba da smo tim. I da se posštuje hijerarhija. Na primjer, praksa da neki direktor javnog preduzeća ne sluša Vladu od danas se prekida" navodi Višković.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović rekla je da se od Vlade očekuje da nastupa koaliciono. Saglasna sam da Vlada radi kao tim, jer je puno posla koji nas čeka", istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kaže da je Srpska stabilna.

"To pokazuje i formiranje vlasti. I vjerujemo da možemo da napravimo korak naprijed. Svi smo mi tim i svako sa svog nivoa daje smjernice. Dijelimo uspjehe, ali i odgovornost", istakao je Dodik.

Dodaje da je dodatna stabilizacija cilj.

Dragutin Rodić iz DNS-a ističe da su dali podršku Vladi i sa današnjim danom su sve institucije u Srpskoj formirane.

"To je prednost. Siguran sam da će naredni period biti period krupnih ekonomskih koraka", naveo je Rodić.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da se po jutru dan poznaje i "da ne treba brinuti za budućnost ako su prvi dani rada nove vlade jutro".

"Mi smo dali podršku predsjedniku Vlade i njegovom kabinetu i participiramo u toj vladi. Višković ima punu podršku Ujedinjene Srpske i uvjeren sam da će njegov način rada donijeti velike rezultate", rekao je Dunjić.

Sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade, a prethodila mu je primopredaja dužnosti između prethodnog i novoimenovanog saziva Vlade Srpske.