latinica  ћирилица
23/12/2018 |  16:22 ⇒ 24/12/2018 | 11:49 | Autor: RTRS

Srpska pokazala humanost; Održano donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima"(VIDEO/FOTO)

Republika Srpska još jednom je pokazala humanost na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja. Akciju, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Željke Cvijanović, podržale se i brojne javne ličnosti iz Srpske i regiona, ali i veliki broj građana, pozivom na broj 1411. Prikupljeno je više od milion 491.747 maraka, od toga uplatama milion 419.667 maraka, dok je pozivima na broj 1411 do sada 83.595 s tim da ovaj broj ostaje otvoren do 7. januara.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila se svima koju su učestvovali o ovoj humanitarnoj akciji.

Milorad Dodik (Foto: RTRS)

"Hvala svima se svima koji su učestvovali u ovom sjajnom i humanom događaju, posebno predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je pokrenuo ovu akciju, ali i premijerki Ani Brnabić koja je uz nas", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je pitanju oprema koja predstavnja poslednju generaciju o ovoj oblasti.

"Novac nije sve, došli bi do njega  na bilo koji način, ali suština ovakvih okupljanja jeste upravo to zajedništvo, koje imamo. Ponosno sam da ovo veče bude upravo na Djetinjce, i da upravo u tom duhu se organizuje ova manifestacija. Dobićemo 'čarobnog robota' kako su ga djeca od milja prozvala, kako bi oni napravili mali, a mi s njima veliki korak ka boljem životu te djece", rekla je predsjednica Srpske.

Posebno se zahvalila građanima koji su do sada okrenuli 1411 i svima onima koji će to uraditi i dodala da se zahvaljuje scim ljudima na pojedinačnim uplatama.

Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je poseban osjećaj prisustovati ovoj manifastaciji.

Milorad Dodik (Foto: RTRS)

"Zajedno putujemo, zajedno smo već devetu godinu i drago mi je da je predsjednica Cvijanović nastavila tradiciju. Ovo je velika borba malih junaka i njihovih roditelja", izjavio je Dodik.

Dodao je da je ponosan što mnoge institucije Srpske učestvuju u ovoj akciji.

"Mi pokušavamo da im pomognemo. Ponosan sam na to što iza ovog stoje razne institucije, posebno Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu koji je ostvario značajne rezultate. Izgradili smo Roditeljsku kuću i vrijeme je da to nastavimo. Divno je biti dio ove večeri i u narednom periodu ćemo raditi zajedno", istakao je Dodik.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je izuzetno srećna što i ove godine učestvuje u ovoj akciji.

Ana Brnabić (Foto: RTRS)

"Izuzetno sam srećna što sam i ove godine s vama, kada se tradicionalno u Srpskoj svi zajedno aktiviramo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, djeci. Danas sam sa ministrima Đorđevićem i Udovičićem kako bi dali bar mali doprinos da pomognemo ovu akciju. Tu smo da pokažemo bliskost i poršku, a naša bliskost nije samo na riječima, već i na djelima, konkretnim projektima", poručila je ona.

Istakla je da je ponosna što je dio tima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je svojim djelima gradio zajedničke mostove između istog naroda sa dvije strane Drine.

"Ponosna sam što je Srbija dovoljno jaka što može da pomogne Srpskoj", poručila je premijerka Srbije.

Prikupljena sredstva sa donatorske večeri biće iskorištena za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja.

Vlada Srbije odlučila je da Srpskoj donira 250 hiljada evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece, sa poremećajima kretanja.

Brnabićeva i ministri iz Srbije, zajedno sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, razgovaraju na donatorskoj večeri sa građanima, koji pozivom na humanitarni broj 1411, pomažu akciju.

Ovaj humanitarni biće aktivan do 7. januara naredne godine.

Povezane vijesti:

Najmlađi humanitarci na prijemu kod predsjednice Srpske