latinica  ћирилица
24/12/2018 |  11:33 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Prijem za hrabre policajce; Tuđi život ispred svog

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač organizovao je prijem za policijske službenike koji su tokom ove godine iskazali visok stepen profesionalnosti i humanosti u obavljanju svojih dužnosti.

Zahvalnice su uručene za 19 najistaknutijih policajaca MUP-a u 2018. godini.

"Ovo je već tradicionalan prijem za hrabre policajce. Uručene su im zahvalnice za hrabra djela, koja su u toku godine napravili. Na ovaj način policajci ne prezentuju samo sebe i uniforme, već i Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Lukač.

On kaže da su ovi policajci garant bezbjednosti, primjer onog najboljeg što policija Srpske ima.

"Zahvalan sam policajcima na hrabrim djelima. Siguran sam i da je ovakvih policajaca još mnogo u MUP-u Srpske", kazao je Lukač.

Policajac iz Policijske stanice Doboj 2 Sifet Okić prepričao je situaciju u kojoj je pokazao svoju hrabrost.

"Izašli smo na teren nakon saobraćajne nesreće u kojoj je automobil sletio u rijeku Spreču. Kolega i ja spustili smo se niz obalu, i pomogli osobi zaglavljenoj u autu. Tako smo mu spasili život", priča Tokić.

O događaju zbog koga je pohvaljen, govorio je i policajac iz Trebinja Dragan Samardžić.

"Izašli smo na teren. Otac je prijetio da će ubiti svoje dvoje djece. Smirili smo oca i tako spasili djecu. Spriječili smo tragediju", kaže Dragan.

Trivun Nemanja iz PU Foča priča da su dobili poziv od građana u blizini drinskog mosta, gdje su se dva djeteta našla na postolju stuba mosta kada je voda počela da nadolazi.

Kolega i on, koji su licencirani instruktori raftinga, uspjeli su djecu da spasu.

Ovo nije jedina situacija za pet godina u kojoj je Nemanja sa kolegama učestvovao u spasavanju ljudskih života.

Policijski službenici koji su pokazali visok stepen humanosti i profesionalnosti su i Njegoš Đekanović i Ilija Palalić iz Policijske uprave Banjaluka, Dejan Zlokapa, Dragan Popović, Igor Prodan, Nenad Samardžija i Slađan Dačić iz Policijske uprave Prijedor, Nenad Đukić, Branislav Dragičević i Predrag Poljašević iz Policijske uprave Doboj, Dejan Antunović iz Policijske uprave Trebinje, Kasim Beganović i Dejan Gvozden iz Policijske uprave Gradiška i Јasenko Delić iz Centra za obuku.