latinica  ћирилица
25/12/2018 |  12:47 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

PU Banjaluka: Dragičević pregledan na UKC, ljekari konstatovali da nema povreda

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, jutros su lišili slobode D.D. iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti".
Policijska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Policijska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Lišenje slobode usljedilo je nakon što se D.D. nije odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su prilikom lišenja slobode lica čiji su inicijali D.D. iz Banjaluke policijski službenici, u skladu sa zakonom, primijenili sredstva sile.

Na zahtjev lica lišenog slobode ukazana mu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje je od strane nadležnih ljekara konstatovano da nema povreda.

Davor Dragičević je pregledan danas u Zavodu za kliničku radiologiju UKC, gdje je rendgenskim snimanjem utvrđeno da se ne vide znakovi svježe traumatskih promjena, navodi se u medicinskom nalazu u koji je Srna imala uvid.

Rendgenski snimak je urađen za desno rame, desnu podlakticu i zglob ručja, desnu šaku, desni lakat, karlicu sa kukovima i desno koljeno.

Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju, te dokumentovanja krivičnog djela određena lica su dovedena u službene prostorije.

Sve mjere i radnje preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Povezane vijesti:

Priveden Davor Dragičević; Neistinite tvrdnje o njegovim povredama

Specijalci na Trgu Krajine 

Napadnut policajac na Trgu Krajine; MUP poziva na uzdržanost od nasilja