latinica  ћирилица
25/12/2018 |  15:04 ⇒ 16:18 | Autor: SRNA

Srpska efikasna i institucionalno stabilna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je danas u Banjaluci zadovoljstvo dinamikom konstituisanja republičke vlasti i usvajanja budžeta i programa ekonomskih reformi, čime Srpska pokazuje efikasnost i institucionalnu stabilnost.
Radovan Višković i Petar Ivancov - Foto: SRNA
Radovan Višković i Petar IvancovFoto: SRNA

Na sastanku Viškovića sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Srpske i Rusije, uz ocjenu da postoji kontinuiran i dobar razvoj političkih i ekonomskih odnosa, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Premijer Srpske zahvalio je Ivancovu na prijateljskom odnosu i principijelnom stavu Rusije prema Srpskoj i BiH, kao i na dosljednom zalaganju na očuvanju principa međunarodnog prava kroz poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Višković i Ivancov su izrazili očekivanje da će se u narednom periodu nastaviti sa djelovanjem u pravcu proširenja i unapređenja saradnje, naročito kroz stvaranje poslovnih partnerstava i bolju ekonomsku povezanost.

Sagovornici su na sastanku u Viškovićem kabinetu u Banjaluci razmijenili mišljenja i o ostalim aktuelnim temama u Srpskoj i BiH, a Ivancov je premijeru Srpske i novom sazivu Vlade poželio uspjeh u radu.