latinica  ћирилица
25/12/2018 |  18:58 ⇒ 26/12/2018 | 15:16 | Autor: RTRS

Cvijanović: Institucije treba da rade svoj posao u skladu sa zakonom

Komentarišući današnje događaju na Trgu Krajine u Banjaluci, predsjednica Željka Cvijanović poručila je da institucije treba da rade svoj posao u skladu sa zakonskim okvirima. Kaže da je riječ o policijsko-tužilačkoj akciji i da ne može da ocjenjuje njenu opravdanost, jer to nije njena nadležnost.

Јoš jednom je ponovila da, kao građanin i majka, saosjeća sa porodicom Dragičević zbog tragične smrti njihovog sina Davida.

"Policija radi po nalogu Tužilaštva i u dogovoru sa Tužilaštvom provodi određene akcije i mjere", kazala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da niti predsjednik Republike, niti predsjednik Vlade, ni neko ko je narodni poslanik, u ovom momentu, ne može da se miješa u te aktivnosti.

"Oni znaju iz kog su razloga pokrenuli ovu akciju. Naravno da svi građani Republike žele da vide mirnu i stabilnu Republiku Srpsku. Ne žele da vide da se dešava bilo kakav problem i žale da se bilo kojoj porodici desi neki problem, a posebno takva stvar kao što je gubitak djeteta", rekla je predsjednica Srpske gostujući u emisiji "Lazanski direktno" RTRS-a.

Cijelu emisiju pogledajte i ovdje.