latinica  ћирилица
27/12/2018 |  11:21 ⇒ 15:46 | Autor: RTRS

Prijemi povodom Dana Republike; Cvijanović: Srpsku čeka bolja budućnost (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizuje danas prijeme, povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Na prijemu za delegacije institucija kulture i nauke, predstavnika izdavača iz Srpske, studente, nagrađene učenike, sportiste, te delegaciju Saveza nacionalnih manjina Srpske predsjednica Srpske rekla je da je Srpska stabilna, da institucije funkcionišu i da je cilj da one govore jednim glasom jer je to značajno za kreiranje politika i njihovo predstavljanje.

Ona je istakla da su institucije Srpske pokazale da su u stanju da se okupljaju oko važnih pitanja, ne samo humanitarnih, već i da razumiju i adekvatno obilježavaju važne istorijske činjenice.

Cvijanovićeva vjeruje da je pred Republikom Srpskom bolje vrijeme.

"Vlada Republike Srpske će nastaviti da radi sve što je radila prethodna Vlada Srpske", rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, na prijemu u Palati povodom obilježavanje Dana Republike Srpske.

Prijem je organizovan za delegacije Narodne skupštine, Vijeća naroda, Vlade i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, zatim Ustavnog suda Srpske, pravosudnih organa Republike, Ministarstva unutrašnjih poslova, te Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, održan je danas u Palati.

Predsjednica Srpske primila je i delegacije boračkih organizacija Republike Srpske, penzionisanih generala Srpske, Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", delegacije udruženja vojnih penzionera Republike u Oružanim snagama BiH i Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, te za delegaciju Ministarstva odbrane BiH.

Ranije danas održan je prijem za delegacije kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača iz Republike Srpske, studente, nagrađene učenike, sportiste, delegacije Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Predsjednica je na početku ovog prijema rekla da je zadovoljna stanjem u Srpskoj, da su obezbjedili stabilnost institucija, te da su brzo konstituisali vlast.

"Moramo biti okupljeni oko Republike Srpske, njenih institucija i voditi dijalog u društvu. Pred nama su mnogi izazovi, ali kad svi imamo iste interese možemo napraviti pomake," navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da uprkos pritiscima i iskušenjima stabilizovali su sistem i posvetili pažnju ljudima.

"Vjerujem u ono što radim i posvećenost će se isplatiti. Srpsku čeka bolja budućnost", dodala je Cvijanovićeva.

U toku je prijem za delegacije Narodne skupštine, Vijeća naroda, Vlade i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, zatim Ustavnog suda Srpske, pravosudnih organa Republike, Ministarstva unutrašnjih poslova, te Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.