latinica  ћирилица
06/01/2019 |  10:00 ⇒ 13:13 | Autor: RTRS

Јošavka: Odron na željezničkoj pruzi, mašinovođa povrijeđen (FOTO/VIDEO)

U Јošavci se sinoć desio odron na željezničkoj pruzi.

Јedan mašinovođa je povrijeđen, javio je novinar RTRS-a.

Povrijeđeni mašinovođa odmah je ambulantnim kolima hitne pomoći prevezen u Klinički centar u Banjaluci, gdje je utvrđena povreda glave i lica, nakon čega je upućen na operacioni zahvat na licu, saopštili su iz Željezniva Srpske.

Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske kao i drugi nadležni ispred ŽRS.

Sve stručne ekipe Željeznica Republike Srpske su na terenu i intenzivno rade na ukljanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika.

 

 

Odron na željezničkoj pruzi

Putnički voz Željeznica Republike Srpske saobraćao je na relaciji Doboj – Banjaluka.

ZA SADA STABILNO STANjE POVRIЈEĐENOG MAŠINOVOĐE

Zdravstveno stanje tridesetpetogodišnjeg mašinovođe čiji su inicijali R.S, koji je zadobio povrede glave i lica prilikom iskakanja voza, za sada je stabilno, saopšteno je iz Unverzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.
Dežurni ljekar u Klinici za bolesti uha, grla i nosa Dalibor Vranješ rekao je da je pacijent zadobio frakturu nosa i povrede lica i da je hirurški zbrinut.

Nakon stabilizacije opšteg stanja, pacijent je iz Urgentnog centra premješten u Kliniku za bolesti uha, grla i nosa, gdje će ostati na daljem praćenju i liječenju, navodi se u saopštenju UKC-a.