latinica  ћирилица
08/01/2019 |  14:10 ⇒ 15:03 | Autor: B92

Stuparević u Votfordu za tri miliona evra

Doskorašnji fudbaler Voždovca Filip Stuparević zvanično je prešao u engleski Votford, objavio je srpski klub.

Stuparević je sa Votfordom potpisao ugovor na četiri godine.

"Voždovac je izuzetno ponosan na činjenicu da se radi o jednom od najvrijednijih transfera u srpskom fudbalu", navodi se na sajtu tog superligaša.

Sportski direktor kluba Goran Grkinić je rekao da je transfer rezultat izuzetnog sistemskog pristupa u posljednje četiri godine, kao i sjajne selekcije i rada u omladinskom pogonu.

- Ovaj transfer nam daje podstrek i potvrdu da je rad u klubu, kako u mlađim kategorijama tako i u prvom timu, ozbiljan i da može donositi rezultate. Ozbiljan pristup se isplatio, te možemo reći da imamo spreman višegodišnji plan po pitanju prvog tima, s akcentom na rad omladinske škole i na tome ćemo graditi budućnost - rekao je Grkinić, koji je zahvalio svima u klubu uz riječi da je to zajednički uspjeh.

Stuparević (18) je rekao da se sve jako brzo dogodilo i da je presrećan.

- I dalje pamtim debi u dresu Voždovca kao najmlađi igrač i golove najvećim rivalima. Boravak u klubu je bio zaista neprocjenjivo iskustvo. Želio bih da istaknem veliku zahvalnost porodici na podršci, kao i fudbalskom klubu Voždovac, koji i sam funkcioniše kao jedna porodica. Takođe, zahvalnost dugujem svima u klubu koji su radili sa mnom na mom napretku, počevši od trenera i direktora omladinske škole, kao i direktora kluba - kazao je Stuparević.

On je za Voždovac odigrao 57 utakmica, na kojima je zabilježio šest golova i pet asistencija. Član je i omladinske reprezentacije Srbije.

Prije njega su iz Voždovca, između ostalih, odlazili Aleksandar Filipović u BATE Borisov, Saša Ivković u Maribor, Dejan Georgijević u Ferencvaroš.