latinica  ћирилица
09/01/2019 |  08:58 | Autor: SRNA

Usporeno odvijanje saobraćaja, zasnježeni kolovozi

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija usporeno, posebno na dionicama, gdje su kolovozi zasnježeni, a na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Podromanija na snazi je privremena obustava za teretna vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Poseban oprez neophodan je na dionicama Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo, te u Hercegovini na dionicama od graničnog prelaza Zupci i Klobuk prema Trebinju, Bileći i Gacku.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja".

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na većini puteva u Federaciji BiH jutros se saobraća sporije zbog novih snježnih padavina, posebno na dionicama u južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima.

Saobraćaj za teretna motorna vozila obustavljen je na magistralnom putu Livno-Šuica, kao i na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

Na dionicama auto-puta A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Tarčin brzina je ograničena na 80 kilometara na čas, a na dionicama Sarajevo sjever- Sarajevo zapad i Zvirovići-Bijača na 60.

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na graničnim prelazima u BiH ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.