latinica  ћирилица
09/01/2019 |  11:28 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Svečani defile povodom Dana Republike Srpske (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održan svečani defile povodom Dana Republike Srpske.
Svečani defile - Foto: RTRS
Svečani defileFoto: RTRS

"Sigurna sam da je Srpsku očuvala ljubav našeg naroda i ta ljubav čuvaće je i dalje. Naša obaveza je da budemo jedinstveni i da budemo okupljeni oko interesa Republike", rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas na svečanom defileu povodom Dana Republike.

Zvaničnici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, gosti iz Srbije i ruski ambasador Petar Ivancov stigli su na Trg Krajine gdje su dočekali učesnike svečanog defilea.

Ana Brnabić (Foto: RTRS)

Komandir počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitormir Petričević je predao raport predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Sve više građana se okuplja u centru pred početak svečanog defilea.

Na svečanom defileu povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci je danas promovisano i prvo oklopno vozilo proizvedeno u Srpskoj - "Despot", kompanije "Tehnički remont Bratunac. što je izazavalo posebnu pažnju građana.

 Promovisan Despot (Foto: SRNA)

Građani Srpske (Foto: RTRS)

Svečanom defilu prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Dan Republike - Banja Luka (Foto: RTRS)

Defileu su prisustvovali i predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, pripadnici Trećeg /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici diplomatskog kora, te zvanice iz javnog i društenog života i brojni građani

Sve ovo možete pratiti u cjelodnevnom otvorenom programu RTRS-a