latinica  ћирилица
10/01/2019 |  08:39 ⇒ 10:25 | Autor: B92

Đoković "isprašio" Marija na treningu pred 2.000 gledalaca

Srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Mari imali su trening-meč otvoren za javnost u kojem je dominirao prvi teniser svijeta.

Đoković je, prije prekida, poprilično lako izlazio na kraj sa nekadašnjim najboljeg rangiranim teniserom na ATP listi i na kraju bio bolji sa 6:1, 4:1, pred nešto više od 2.000 gledalaca.

Britanac je tokom meča uspio da osvoji samo jedan servis gem od svoja ukupno dva osvojena, a Novak nije popuštao "gas" protiv velikog rivala, iako je znao da je u pitanju samo trening-meč.

Britanski teniser je imao dosta problema da ubaci prvi servis i to je Đoković koristio kako zna i umije, osvajajući većinu poena prilikom protivnikovih servis gemova.

Zanimljiva situacija desila se tokom ovog duela, kada je Mari pogodio liniju prilikom jednog poena, a linijski sudija zvao aut. Novak je tada priznao da je lopta bila dobra i prepustio poen protivniku, koji je na to odgovorio: "Ma, ne bi ti to uradio da je finale".

Đoković i Mari sastali su se pred žrijeb prvog kola Australijan opena, turnira koji počinje 14. januara, a u kome upravo u prvoj rundi mogu da se sastanu ova dva tenisera, koja su u prethodnim izdanjima igrala finale ovog Grend slema.

Na žrebu za AO, koji počinje od 8.30 po srednjeevropskom vremenu, Mari nije nosilac, a Đoković, kao prvi teniser svijeta, prvi je nosilac.

U međusobnim susretima Đokovića i Marija srpski teniser trenutno vodi 25:11, ali se njih dvojica u zvaničnim mečevima nisu sastali još od januara 2017. godine.