latinica  ћирилица
10/01/2019 |  14:12 ⇒ 20:28 | Autor: SRNA

U petak oblačno

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH će biti pretežno oblačno vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha od minus četiri do dva, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih.

Ujutro i tokom dana biće oblačno sa mjestimičnim snijegom u većini predjela, dok se ka večeri očekuje postepeni prestanak padavina i više suvog vremena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus osam do minus jedan, na jugu od minus jedan do tri stepena Celzijusova, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar, a u sjeveroistočnim područjima i umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera, dok će u Hercegovini biti slabe do umjerene bure.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus 12, Han Pijesak minus pet, Kalinovik i Čemerno minus četiri, Mrakovica i Sokolac minus tri, Gacko minus dva, Mrkonjić Grad, Bijeljina, Nevesinje i Gradačac minus jedan, Rudo, Šipovo, Brčko, Bugojno, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Zvornik i Srebrenica nula, te Višegrad, Foča i Zenica jedan stepen Celzijusov.

U Doboju, Prijedoru, Srpcu, Novom Gradu, Bihaću i Sanskom Mostu danas je u 13.00 časova izmjerena temperatura vazduha iznosila dva stepena Celzijusova, u Bileći, Banjaluci i Trebinju tri, Širokom Brijegu pet, Grudama i Mostaru šest, Stocu sedam, te u Neumu osam stepeni Celzijusovih.