X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
11/01/2019 |  14:17 ⇒ 14:22 | Izvor: infosrpska.ba

"Infosrpska": Građani pitaju šta je sa novcem za grupu "Pravda za Davida" (FOTO)

Na društevenoj mreži "Fejsbuk" sve više građana se pita šta je sa novcem koji je uplaćen na žiro-račune grupe "Pravda za Davida" koji su otvoreni odmah po osnivanju ove grupe, piše portal "Infosrpska".
Žiro račun grupe "Pravda za Davida" (Foto: infosrpska.ba) -
Žiro račun grupe "Pravda za Davida" (Foto: infosrpska.ba)

Neki od korisnika ove društvene mreže naveli su broj deviznog računa, tvrdeći da je skupljeno milion evra za "pomoć" porodici Dragičević. Međutim, od tog novca, kako navode, nema nikakvog traga, piše portal.

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, od 31. decembra nalazi se u bjekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest lica zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe "Pravda za Davida".

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobjegli, a među onima koji su izbjegli hapšenje je Davor Dragičević.

Portal "Infosrpska" iz diplomatskih izvora saznao je da se Davor Dragičević jedno vrijeme krio u Ambasadi Velike Britanije u BiH, koja se 1. januara oglasila saopštenjem u kojem tvrde da se on ne nalazi u toj ambasadi.

Nedugo poslije toga, nakon što je objavljena informacija da Ambasada Velike Britanije u BiH pruža utočište Dragičeviću, portal "Dnevno.ba" objavio je da je on po nalogu sada već bivšeg američkog ambasadora Morin Kormak sklonjen u jednu od susjednih zemalja.

Prema nezvaničnim saznanjima "Infosrpske", Dragičević se nalazi u Hrvatskoj i za sada ne namjerava da se vrati u BiH, a jedini koji mogu da raspolažu novcem na žiro-računima su Davor Dragičević i njegova bivša supruga Suzana.

Foto: Infosrpska