latinica  ћирилица
15/01/2019 |  19:08 ⇒ 19:27 | Autor: SRNA

Nastavljeno saslušanje bivšeg komandanta terorističke OVK

Saslušanje Rustema Mustafe, bivšeg komandanta terorističke OVK za područje Podujeva, nastavljeno je danas u Hagu pred Specijalnim tužilaštvom, rekao je njegov advokata Arijan Koci.

Mediji u Prištini navode da je saslušanje Mustafe nastavljeno jutros u 10.00 časova, ali je potom prekinuto oko 14.00 časova i ponovo nastavljeno u popodnevnim časovima.

Očekuje se da bi saslušanje Mustafe moglo biti nastavljeno i sutra, u zavisnosti od broja pitanja koja je Specijalno tužilaštvo pripremilo u okviru istrage o odgovornosti Mustafe za zločine počinjene nad nealbancima u regionu operativne zone terorističke OVK - Lab, područje opštine Podujevo.

Rustem Mustafa počeo je juče sa davanjem iskaza i prvi je komandant terorističke OVK koji je dao iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu.

Prema ranijim najavama, sutra bi u Hagu trebalo da se pred Specijalnim tužiocem pojavi Sami Ljuštaku, komandant operativne zone terorističke OVK Drenica.

Na spisku Specijalnog tužilaštva osumnjičenih za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom nalazi je 107 imena pripadnika OVK, među kojima su predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači i predsjednik parlamenta samoproglašenog Kosova Kadri Veselji.

Specijalni sud za zločine OVK formiran je da bi se procesuirali navodi iz istrage koju je za Savjet Evrope sačinio specijalni izvjestilac Dik Marti.