latinica  ћирилица
17/01/2019 |  13:03 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

AO: Đokoviću i drugi set protiv Conge (UŽIVO)

Najbolji teniser planete Novak Đoković igra poslednji meč dana u drugom kolu na prvom Grend slem turniru sezone Australian openu. Rival mu je stari znanac Francuz Žo Filfred Conga.
Đoković Conga (Foto::GETTY) -
Đoković Conga (Foto::GETTY)

Ovo je njihov 23. međusobni duel, a Srbin ima ubjedljivu prednost 16:6 u pobjedama. Zanimljivo da je i svoj prvi Grend slem Đoković osvojio baš u Melburnu, i to protiv Conge, sada već davne 2008. godine.

Nešto ranije, drugi srpski predstavnik Filip Krajinović već se plasirao u treće kolo, pošto je bio uspješniji od Rusa Donskoja sa 3:0 (6:4, 7:6, 7:6). Naredni rival mu je Hrvat Borna Ćorić.

Kretanje rezultata meča Đoković - Conga možete pratiti na našem portalu:

Bez mnogo muke Đoković je dobio prvi set 6:3 poslije 33 minuta igre. Ključan je bio četvrti gem, kada Novak pravi brejk za 3:1, koji je bez problema odbranio do kraja seta za vodstvo od  1:0.

Drugi set je ponudio mnogo neizvjesni meč koji je na koncu trajao 55 minua, i na kraju je opet pripao srpskog teniseru sa 7:5, za vodstvo od 2:0. Kod rezultata 3:3 Đoković je spasao dvije brejk -lopte, potom osvojio gem, a odmah u sledećem gemu i sam napravio brejk. Međutim, kada je servirao za set, Conga bez izgubljenog poena vraća brejk. Tada prvi reket svijeta pokazuje svoju veliku stabilnost i ponovo pravi brejk, da bi koji trenutak kasnije odservirao bez izgubljenog poena za vodstvo od 2:0 u setovima.

Novak Đoković (2) 6 7 5

Žo Vilfred Conga (0) 3 5 3