latinica  ћирилица
17/01/2019 |  14:33 ⇒ 15:40 | Autor: RTRS

AO: Đoković rutinski do trećeg kola

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo prvog Grend slem turnira sezone, Australien opena, pošto je u tri seta bio bolji od Francuza Žo Vilfreda Conge. Po setovima je bilo 6:3, 7:5, 6:4.
Novak Đoković - Foto: Twitter
Novak ĐokovićFoto: Twitter

Srpski teniser je odigrao dobar meč, i bez većih problema došao do 17. trijumfa u 23. međusobnom duelu sa Congom. Ovo rivalstvo traje već punih 11 godina, jer prvi svoj duel odigrali su baš u Melburnu, kada je Đoković došao do prvog velikog trofeja u karijeri.

Đoković će u trećem kolu "Ozi opena" igrati sa Kanađaninom Denisom Šapovalovom, koji je bio ubjedljiv protiv Јapanca Tara Danijela u tri seta.

 Bez mnogo muke Đoković je dobio prvi set 6:3 poslije 33 minuta igre. Ključan je bio četvrti gem, kada Novak pravi brejk za 3:1, koji je bez problema odbranio do kraja seta za vodstvo od  1:0.

Drugi set je ponudio mnogo neizvjesni meč koji je na koncu trajao 55 minua, i na kraju je opet pripao srpskog teniseru sa 7:5, za vodstvo od 2:0. Kod rezultata 3:3 Đoković je spasao dvije brejk -lopte, potom osvojio gem, a odmah u sledećem gemu i sam napravio brejk. Međutim, kada je servirao za set, Conga bez izgubljenog poena vraća brejk. Tada prvi reket svijeta pokazuje svoju veliku stabilnost i ponovo pravi brejk, da bi koji trenutak kasnije odservirao bez izgubljenog poena za vodstvo od 2:0 u setovima.

Treći set je bio samo formalnost. Ključni trenutak dogodio se u petom gemu, kada Đoković pravi brejk, koji drži bez ikakvih problema do kraja meča za na kraju prilično ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Meč je trajao dva časa i 10 minuta, a za to vrijeme Đoković je napravio 12 asova, te ostvario 32 izravna poena.

Nešto ranije, drugi srpski predstavnik Filip Krajinović već se plasirao u treće kolo, pošto je bio uspješniji od Rusa Donskoja sa 3:0 (6:4, 7:6, 7:6). Naredni rival mu je Hrvat Borna Ćorić.