latinica  ћирилица
17/01/2019 |  15:55 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Vučić: Ruski narod u Srbiji ima iskrene i dobre prijatelje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovao je da su na današnjim sastancima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razmotrene sve teme i zahvalio Putinu za prijateljsku podršku Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta.
Sastanak Vučić i Putin -
Sastanak Vučić i Putin

- Naša saradnja je danas drugačija, obimnija nego ranijih godinama. Odlikuje je dobro razumijevanje u svim ključnim oblastima - rekao je Vučić.

On je istakao da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske saradnje.

Srpski predsjednik je rekao da su Rusija i Srbija sa riječi prešle na djela, naročito u oblasti energetike, vojne saradnje, infrastrukture ali i u ostalim sferama.

- Vjerujemo da možemo da i dalje unapređujemo trgovinsku razmjenu. Zahvalan sam ruskim predstavnicima što smo otvorili potpuno novih poglavlja - digitalizacija i korišćenje nuklerane energije u mirnodopske svrhe - rekao je Vučić.

Poručio je ruskom narodu da u Srbiji uvijek ima iskrene i dobre prijatelje i pozvao Ruse da dođu u Srbiju i kao turisti, a i da zajedno ulažu u preduzeća.

Ruski predsjednik je podsjetio na dobre odnose i uspješnu saradnju Rusije i Srbije u brojnim sferama. Zahvalio je Vučiću na razvoju rusko-srpskih odnosa.