latinica  ћирилица
17/01/2019 |  21:49 ⇒ 18/01/2019 | 08:58 | Autor: RTRS

Kremlj informisao javnost o sastanku Dodika i Putina (FOTO)

Na zvaničnom sajtu ruskog predsjednika "kremlin.ru" objavljeno je da se Vladimir Putin danas u Beogradu sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.
Snimak članka sa portala kremlin.ru -
Snimak članka sa portala kremlin.ru

- Drago mi je što Vas ponovo vidim i imam priliku da Vam čestitam izbornu pobjedu. Naši odnosi se, hvala Bogu, razvijaju uspješno. Realizujemo projekte u različitim oblastima - rekao je Putin.

Dodik je takođe izrazio zadovoljstvo sastankom sa ruskim predsjednikom.

- Hvala Vam na čestitkama za izbornu pobjedu. Uspjeli smo da postignemo veoma dobar rezultat. Sada nastavljamo proces formiranja organa vlasti na nivou BiH. Naravno, ima mnogo problema. Kao i uvijek u BiH, stalno se postavljaju neki uslovi, bošnjačka strana formiranje vlasti uslovljava prihvatanjem NATO puta BiH, što mi iz Srpske odlučno odbijamo, tako da će primjena izbornih rezultata potrajati - rekao je Dodik.

Dodik je prenio Putinu da je u Republici Srpskoj završen proces formiranja vlasti, ali ne i na nivou BiH, gdje Savjet ministara funkcioniše u tehničkom mandatu.

On je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata koji su ranije dogovoreni.

- Očekujemo da se nastavi naše učešće u projektu Turski tok, kao što smo bili planirani i u Јužnom toku. Za to imamo neophodnu dokumentaciju, što nam omogućava da sve to uradimo - rekao je Dodik Putin, navedeno je na internet stranici zvaničnog Kremlja (http://kremlin.ru/events/president/news/59694).