latinica  ћирилица
18/01/2019 |  15:28 ⇒ 15:47 | Autor: SRNA

Vučković: Na računu Fonda oko šest miliona KM

Na računu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu trenutno je na raspolaganju oko šest miliona KM, izjavila je za Srnu vršilac dužnosti direktora ovog fonda Јasminka Vučković.
Јasminka Vučković (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Јasminka Vučković (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

Vučkovićeva je rekla da je Fond do sada odobrio 74 zahtjeva za liječenje i dijagnostiku 64 djece u inostranstvu i za to je uplaćeno oko 1,8 miliona KM.

Ona je navela da je, od ukupno očekivanog prihoda od 141.647 KM, na računu Fonda pod vrstom prihoda koji se odnosi na obaveze opština i gradova Republike Srpske do 31. decembra 2018. godine uplaćeno 102.463 KM.

- Analizom svih prihoda tokom 2018. godine primijetili smo da su se dešavale greške prilikom uplate doprinosa u smislu korištenja pogrešne vrste prihoda. Moguće je da su u ovoj analizi nedostajuća sredstva izmirena na način da su opštine i gradovi možda koristili pogrešnu šifru za vrstu prihoda - rekla je Vučkovićeva.

Vučkovićeva je rekla da je Fond proslijedio svim opštinama i gradovima spisak neplaćenih obaveza na određeni dan, te da su opštine i gradovi dužni da do početka februara potvrde Fondu ono što su uplatili i ono što duguju.

- Riječ je o iznosu od oko 40.000 KM kojeg duguju gradovi i opštine Fondu i vjerujem da ćemo do završnih računa do kraja februara imati sve uplate - dodala je Vučkovićeva.