latinica  ћирилица
02/02/2019 |  15:45 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Porodica Savanović dobila krov nad glavom

Dvanaestočlana porodica Savanović dobila je krov nad glavom, u Barlovcima kod Banjaluke. Kuću im je izgradila Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", uz pomoć anonimnog donatora.

Savanovići su, sa svojih 10-oro djece, donedavno živjeli u trošnoj kućici, u vlasništvu jedne od banjalučkih srednjih škola. Danas je slika sasvim drugačija. Zahvaljujući dobrim ljudima, useljavaju u novu kuću, opremljenu namještajem i bijelom tehnikom.

- Znači puno i previše za moju porodicu. Puno puta smo se preseljavali iz kuće u kuću, gdje god dodđeš vode nema, struja nije uredna, renoviraj popravljaj tuđe, prelazi u drugo. I sad konačno sam došao u svoje - priča Željko Savanović, srećni otac.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" za gradnju i opremanje kuće prikupila je gotovo 90.000 KM. To im je, kažu, najveći projekat do sada, zahvaljujući anonimnom donatoru.

- Prvobitni plan je bio da im se kupi namještaj u toj kući, međutim nakon jedne velike donacije od jednog anonimnog donatora mi smo se odlučili da im gradimo kuću. Kao što vidite kupili smo plac, izgradili kuću iz temelja, tu smo kuću završili i namjestili - priča Duško Ilić, član humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Savanovići se za koji dan useljavaju. Humanitarci, koju su im kuću sagradili nastavljaju akcije, jer još ima ljudi kojima je pomoć potrebna. Zato i pozivaju građane da pozovu broj 17763, ili novac uplate na žiro račun Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".