latinica  ћирилица
04/02/2019 |  12:26 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Zajedništvo čuva Republiku Srpsku

Patolaška mržnja prema svemu što je srpsko od imena, preko istorije do državnosti je objedinjeno u FBiH. Svim ešalonima društva ta mržnja maršira, čak i u političkom životu, koji po definiciji ne prepoznaje takvu vrstu principijelnosti. Isto je i kod ljevice i kod desnice, pa i kod građanskih opcija, isto je kod vehabija pa sve do akdemika, znači na svakom mjestu. Cilj je isti i kada govori Suad Kurćehajić, kao kada govori Muderis Halilović, navodi se u tekstu Udruženja "Čast otadžbine".
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

Tekst prenosimo u cijelosti:

Međusobno se dopunjavaju u djelovanju, a takmiče u izlivu mržnje i preduzetim aktivnostima. Nekada se prvo oglase Muderisovi sljedbenici sa prijetnjama srpskim glavama, a iza njih Kurćehajićeve i Bakirove apelacije i pravne insuacije ili obrnuto. Mora se jasno reći da su u neposrednoj prošlosti, bošnjački prvaci, primjenom raznih metoda, kao što je proizvodnja straha, ucjena i nagrada, od jednog broja Srba proizveli kvalitetne vazale. U momentu kada Republika Srpska u prvi plan stavlja jedinstvo srpskog naroda, insistirajući na zajedničkom djelovanju u Sarajevu, kao iz vedra neba "vanzakonski" ministar Crnadak nam reče kako moramo u NATO i na taj način pokazao kako izgleda uticaj sarajevske čaršije, isprepleten sa međunarodnim faktorom.

Republika Srpska je stabilizovana kroz izbore i implementaciju izbornih rezultata. Takođe veliku zahvalnost dugujemo stabilnoj vlasti u Srbiji, predvođenom Aleksandrom Vučićem, koji nije upao u zamku sukoba sa svojim najbližim. Ko je gledao posljednju konferenciju za novinare dva srpska lidera, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika morao je da osjeti zadovoljstvo, rasterećenje i relaksaciju. Onaj ko je vjernik morao je da se bori sa mislima da je Božja sila umješala i podarila Srbima ovaj politički dvojac. Konferencija je pokazala slogu dva lidera bez sujete, slogu razuma i vizije za dobro Srpskog naroda, slogu bez mržnje i posljedica po bilo koga drugog i drugačijeg. Јasno su izrečeni politički i ekonomski ciljevi Republike Srbije i Republike Srpske. U stvari, čuli smo usaglašene državne programe koji su miroljubiva politika kompromisa, razgovora i dogovora vođena politikom ekonomskog razvoja jačanja srpskih država i njenih građana.

Definisana su i destruktivna djelovanja izvan i iznutra država i jasno izrečena snaga država i odlučnosti da se zaštite interes našeg naroda. Ove politike su javne, jasne, dobro definisane i ohrabrujuće. Posebnu težinu daje im usaglašenost dvojice lidera koji upućuju poziv razuma i odgovora svima u okruženju u okviru interesa svih naroda. Putin je tu ali se poziva i Tramp, Merkelova, Brisel i svi oni koji će poštovati interese srpskog naroda, ni više ni manje nego što drugi narodi imaju. Čemu se od svega izgovorenog treba suprostaviti ili biti opozicija? Јedino to može patološka mržnja prema srpskom narodu i pojedincima koji onemogućavaju nečije vanjske globalne ciljeve ili unutrašnje lične kriminalne ciljeve. Samo su ti i takvi u opoziciji. Njih većina naroda prepoznaje i sve ih više gura na margine političke scene. Sadašnjim vlastima i liderima treba stabilnost i kontinuitet vlasti da bi ostvarili proklamovane ciljeve do kraja i podigli standard i ugled države i građana.

Potrebno je još jednom podvući da je neprihvatljivo negiranje Republike Srpske, svaki dan i u svim pogledima. Za početak se očekivalo da je neophodno ispoštovati zakonske norme kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata. Da li stavrno mislite da je održiv tehnički mandat Savjeta ministara? Da li gospoda Bošnjaci nemaju osjećaj da je konstanto ponavljanje Republike Srpske, kod svakog od njih lično, kao i u medijima, umjesto Republika Srpska iritira srpski narod? Veoma brzo ćemo vidjeti da li će "čaršija" imati jači uticaj od Brisela i evropskog puta ili će nastaviti po starom!?

Naravno mi se nećemo obazirati na nešto, što neko misli u Sarajevu da će nas isprovocirati. Naprotiv mi ćemo graditi našu državu, kako bismo napravili bolje mjesto življenja i za nas i za buduće generacije. Ta država se zove Republika Srpska i u svima mogućim kombinatorikama ona će imati pravni kontinuitet iste one Republike srpskog naroda BiH koja je nastala 9. januara 1992. godine.

Izvor: castotadzbine.rs