latinica  ћирилица
05/02/2019 |  15:31 ⇒ 15:34 | Autor: SRNA

Podrška unapređenju turističkih proizvoda u lokalnim zajednicama

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač rekla je da turističke organizacije u Republici Srpskoj imaju podršku resornog ministarstva za sve aktivnosti koje će doprinijeti što uspješnijem predstavljanju turističkih kapaciteta Srpske.
Dragica Kovač - sastanak sa direktorima turističkih organizacija - Foto: SRNA
Dragica Kovač - sastanak sa direktorima turističkih organizacijaFoto: SRNA

Kovačeva je danas u Banjaluci održala sastanak sa direktorima turističkih organizacija gradova i opština i republičke turističke organizacije o unapređenju saradnje s ciljem uspostavljanja bolje koordinacije u sprovođenju promotivnih aktivnosti u turističkoj ponudi Republike Srpske.

Tokom sastanka istaknuto je da bi u narednom periodu pažnju trebalo posvetiti pitanjima preciznijeg istraživanja tržišta putem aktivnosti usmjerenih na prikupljanje i obradu podataka o broju i strukturi turista na područjima gradova i opština, kao i prikupljanjem i obradom svih drugih pokazatelja relevantnih za praćenje izvršenja postavljenih ciljeva i zadataka u turizmu na polugodišnjem i godišnjem nivou.

Kovačeva je istakla da resorno ministarstvo veliku pažnju posvećuje promociji turističke ponude Republike Srpske, te da u skladu s tim podržava projekte kojima će biti unaprijeđeni turistički proizvodi u lokalnim zajednicama, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Na sastanku je potvrđena saglasnost o potrebi uvođenja pojačanog inspekcijskog nadzora i rada poreskih organa u jedinicama lokalne samouprave prema subjektima koji obavljaju ugostiteljsku i turističku djelatnost, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je i o načinima predstavljanja Republike Srpske na specijalizovanim sajmovima turizma, na kojima bi bila predstavljena turistička ponuda pojedinačnih oblika turizma, kao i o mogućnostima učešća turističkih organizacija u projektima na međunarodnom nivou koji su usmjereni na razvoj kulturnog turizma.