latinica  ћирилица
06/02/2019 |  10:17 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Stanivukoviću ne smeta cijena vode u Bijeljini koja je trostruko skuplja nego u Banjaluci

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković potvrdio je danas da neće organizovati peticiju protiv visokih cijena vode u Bijeljini, iako je takvu akciju pokrenuo u Banjaluci, gdje je voda tri puta jeftinija od one u najvećem gradu Semberije.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Na pres konferenciji ispred Skupštine grada, koja raspravlja o predloženoj korekciji cijene vode u Banjaluci u prosječnom iznosu od tri KM po domaćinstvu, Stanivuković nije želio da odgovori na pitanje da li će se, po istom principu, ponašati i u Bijeljini, gdje je njegov PDP dio vlasti.

Umjesto odgovora na novinarsko pitanje, Stanivuković je samo rekao da "Banjaluka ne treba da se ugleda na Bijeljinu, nego na Zagreb, Beograd i druge velike gradove".

Uoči današnje sjednice, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Stojan Vukajlović pozvao je Stanivukovića da sličnu akciju pokrene i u Bijeljini i drugim gradovima u kojima je PDP na vlasti, navodeći da je u njima voda i do tri puta skuplja nego u najvećem gradu Srpske.

- Ukoliko mu je stalo do istine i pravde, Stanivuković bi trebao pozvati svog stranačkog kolegu i predsjednika Skupštine grada Bijeljina Slavišu Markovića da pod hitno snizi cijenu vode u tom gradu, jer je skoro 300 odsto skuplja nego u Banjaluci, koja ima neuporedivo veću vodovodnu i kanalizacionu mrežu - rekao je Vukajlović.

On je podsjetio da će i sa najavljenim poskupljenjem cijena vode u Banjaluci iznositi 1,3 KM po metru kubnom, što je i dalje među najnižim u zemlji i regionu, napominjući da je u Bijeljini 3,05 KM. Vukajlović je pozvao Stanivukovića da istu peticiju organizuje i u Kotor Varošu, gdje je njegov PDP na vlasti, a gdje je voda skuplja nego u Banjaluci.

Istovremeno, Stanivuković nije želio da odgovori na pitanje zašto je prošle godine glasao za prepuštanje seoskih vodovoda u nadležnog gradskog Vodovoda, iako je ova mjera jedan od ključnih argumenata za predloženu korekciju cijene vode.

Povezane vijesti:

Radojičić: Veća cijena vode za kvalitetnije vodosnabdijavanje