X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/02/2019 |  11:54 | Izvor: RTRS

Prijedor: Ranko Kolar iz SP prešao u DEMOS

Donedavni predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Prijedor i jedini odbornik te stranke u Skupštini grada Ranko Kolar prešao je u Demokratski savez i ubuduće će u lokalnom parlamentu djelovati kao nezavisni odbornik, a zastupati politiku DEMOS-a.
Demos Prijedor - Foto: RTRS
Demos PrijedorFoto: RTRS

Potpredsjednik DEMOS-a Tomislav Prpoš rekao je da je stranka opredijeljena za saradnju sa SNSD-om, SP-om i drugim partijama koje su na vlasti, ali ne i sa DNS-om.

"Imao sam potrebu da podvučem da nećemo sarađivati sa DNS-om. Logično je i postoje razlozi za to. Mi smo nastali na kritici politike DNS-a. Naš odbornik će biti na strani dobrih stvari za ovaj grad, ali u principu nismo za i nećemo sarađivati sa DNS-om", rekao je Prpoš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prpoš, koji je i predsjednik Inicijativnog odbora DEMOS-a za prijedorsku regiju, ocijenio je da je situacija u Prijedoru ozbiljna i da se očekuju turbulencije.

"Privredna situacija nije povoljna, politička, takođe, na prošloj sjednici Skupštine grada bilo je turbulentih pojava i to se i dalje nastavlja. Da napomenem samo jedno pitanje - održavanje putne mreže - u posljednje dvije godine nije ništa učinjeno. Zašto? Odgovor za to treba naći u gradu", naveo je Prpoš.

Odgovarajući na pitanje o odnosu sa liderom DNS-a Markom Pavićem, Prpoš, koji je prije 20 godina bio jedan od osnivača DNS-a, rekao je da je to za njega poprilično teško pitanje.

"Predsjednik je imao vrlo ružan stav prema meni lično, ali nemamo kontakata, čini mi se da ne želimo da razgovaramo jedan s drugim", rekao je Prpoš.

Ranko Kolar rekao je da je zbog neutemeljene i ishitrene odluke Izvršnog odbora SP-a i nepoznavanja stanja u Gradskom odboru SP Prijedor, ovaj odbor, nažalost, raspušten, pa je bio prinuđen da odabere drugu političku opciju.

Član inicijativnog odbora DEMOS-a Aleksandra Čanić rekla je da DEMOS-u svakodnevno pristupa veliki broj članova, posebno omladine i žena, i da se osjeća ogromna energija i srpemnost članstva za poboljšanje života u Srpskoj.

Pristupnice DEMOS-u do danas je potpisalo više od 150 članova. Јedan broj njih je prešao iz DNS-a.