latinica  ћирилица
06/02/2019 |  12:39 ⇒ 21:31 | Autor: SRNA

Skandalozna izjava Ćuzulana, rukovodstvo SDS-a dezorijentisano

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas kao skandaloznu izjavu potpredsjednika SDS-a Dragana Ćuzulana u vezi sa najvišim zvaničnicima Srpske i Srbije, navodeći da to nije dobar put, ali da je to očigledno stav rukovodstva ili ljudi koji pripadaju rukovodstvu SDS-a.

"Oni su bili poprilično dezorijentisani i u prethodnom periodu i vidjela sam mnogo puta neusaglašene stavove i izjave koje dolaze od funkcionera SDS-a. Sve to pripisujem procesu propadanja, dezorganizovanja i svega što su oni kao politička partija preživjeli u prethodnom periodu, ali Ćuzulan je jasno iznio svoj stav i mnogi su to identifikovali sa stavom SDS-a", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje kada će opozicija u Srpskoj dobiti poziv SNSD-a za pregovore o formiranju vlasti na nivou BiH, Cvijanovićeva je istakla da je nekih poziva već bilo, a da sve zavisi od dogovora rukovodstava i procjene kada će se takvo nešto desiti.

"Važno je da SNSD vidi potrebu da Srpska ima ujedinjenu reprezentaciju koja će na usaglašen način djelovati na nivou BiH. To je u interesu Srpske zbog raznih stvari, između ostalog, i pritisaka koje trpimo", naglasila je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ćuzulan je iznio uvrede na račun vlasti u Srbiji i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, nazivajući vlast u Beogradu režimom, a Vučića lažovom i manipulatorom.

On je izjavio da će vlast u Srpskoj završiti ono što nije uspio Ante Pavelić, te da u školama treba ukinuti vjeronaku, jer ona nije partijska ideologija kako se sada doživljava.