latinica  ћирилица
06/02/2019 |  15:47 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Kompanija "Majkrosoft" pomaže ekonomski razvoj Srpske (FOTO)

Kompanija "Majkrosoft" u tehnološkom smislu pomoći će povezivanje naučno-istraživačke zajednice i visokog obrazovanja sa poslovnom zajednicom, u cilju ekonomskog razvoja Srpske. Ovo je zaključeno nakon sastanka resornog ministra sa predstavnicima komapnije.

"Majkrosoft" sa kojim Vlada Srpske ima dugogodišnju uspješnu saradnju, savjetima će pomoći da se uz upotrebu modernih informaciono-komunikacionih tehnologija povežu brojne oblasti kojima bi bio unaprijeđen kvalitet života građana, ali i poslovne zajednice.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je cilj da se pokrije jčitav životni ciklus jednog poslovnog subjekta u smislu korespodencije sa upravnim organima.

- Da može da obavlja svakodnevne poslove putem interneta, putem korišćenja tih elektronskih usluga koje pruža Vlada i državni aparat, a sa strane biznis sektora da može da obavlja svakodnevne poslove kao što je prijava poreza, prijava i odjava radnika - dodao je on.

Direktor "Majkrosofta" za centralnu i istočnu Evropu za rad sa javnim sektorom Evangolos Krisafidi istakao je da je na sastanku razgovarano i o načinu upravljanja potencijalno kritičkim oblastima kakva je oblast bezbjednosti.

- Usaglasili smo se da ćemo zajedno raditi u tom smijeru na oblastima poput osavremenjivanja Vlade, ali i obezbjeđivanja boljih usluga za građane naveo je Krisafidi.